Mediteren veel mensen hebben er moeite mee. 
Zitten in meditatiehouding en dan?? In stilte aanwezig zijn??

Voor mij is dit niet perse meditatie. Meditatie gaat er voor mij om dat je diep contact maakt met jezelf en wat er in jou gebeurd of aanwezig is. 

Het kan soms heel rustig en rustgevend zijn maar soms gebeurd er zoveel in je leven of heb je zoveel prikkels binnen gekregen dat ook als je ervoor gaat zitten en verplicht die rust in zou moeten dat dat niet lukt.

Voor mij is het na alle hectiek een moment van rust voor jezelf pakken waarbij alles wat er langs is gekomen er mag zijn. Ieder heeft zijn eigen manier van tot rust komen. Het gaat er voor mij om dat door tot rust te komen en alles wat er langs is gekomen nog even naar voren te halen of gevoelens goed te doorvoelen je eigenlijk je systeem weer even op orde brengt na een chaotische dag.

Door dat te doen blijf je innerlijk op orde en ontstaat er geen chaos. Alles blijft overzichtelijk en wordt op de juiste manier verwerkt.
Als je dan ook vele drukke dagen hebt gehad dan ontstaat er chaos als je niet je rust momenten neemt. We nemen veel te weinig rust en daardoor gaat het leven er met ons vandoor.
Door het in jou overzichtelijk en opgeruimd te houden kom je ook steeds dieper in jezelf en ga je ook leven vanuit een dieper zelf van waaruit heling en wijsheid komt.
Je gaat jezelf steeds meer waarderen en je krijgt een steeds dieper vertrouwen in jezelf.

Dus voor mij is meditatie niet stil zitten in meditatie. Ik ga heel vaak comfortabel liggen of zitten op de bank of bed en even helemaal niks. Ik sluit mijn ogen en laat gewoon alles passeren wat er langs is geweest. Dit gaat gewoon vanzelf. Dus wel ontspannen en ogen dicht maar niet in slaap vallen. Anderen kunnen dit beter lopend in de natuur. Ook dat is prima. Ieder op zijn eigen manier.
Anderen vinden het fijn om onder begeleiding te ontspannen en contact te maken met hun dieper gelegen zelf..

Ik heb hiervoor meditaties die je ook helpen om bewust te worden van jezelf en wat er in jou verborgen zit. Meditaties die je ondersteunen, zelfhelend kunnen zijn als je er diep genoeg in mee gaat, en ontspannend zijn. Wil je een meditatie uitproberen op you tube is er een gratis meditatie en in de winkel kan je een fijne meditatie aanschaffen voor 10 euro.

Reacties op de meditaties:

Schatten van Moeder Aarde:
 Het is een mooie meditatie. Wat ik ervaren heb is een diepe rust.
Je verteld het goed. Alles is goed eigenlijk.
Patricia Johnson

Meditatie Moeder aarde, beschermengel en 4 aartsengelen, gratis op you tube:
Wat een prachtige meditatie. Dank je wel!
Annie Funk